نام فایل : كلزا 17 ص
فرمت : .doc
تعداد صفحه/اسلاید : 12
حجم : 101 کیلوبایت
كلزا
مقدمه :
دانه هاي روغني پس از غلات ، دومين ذخاير غذايي جهان را تشكيل مي دهند . اين محصولات علاوه بر دارا بودن ذخائر غني اسيد چرب ، حاوي پروتئين نيز مي باشند در اين ميان كلزايه عنوان يكي از مهمترين گياهان روغني در سطح جهان مطرح مي باشد . آخرين ارقام منتشره از سوي سازمان خواربار و كشاورزي جهاني (
FAO
) در سال 1999 نشان مي دهد ، كلزا پس از
سويا
و نخل روغني ، سومين منبع توليد روغن نباتي جهان به شمار مي رود .
مبدأ اوليه كلزا
Brassica napus
به خوبي روشن نمي باشد اما به احتمال قوي خواستگاه آن ناحيه آسيا و اروپا است ، كلمه
Rapeseed
در زبان انگليسي به كلزا اطلاق مي شود داراي ريشة
Rapum
به معني شلغم مي باشد .
زراعت كلزا از 300 سال قبل در هندوستان رواج داشته و از آنجا به چين و ژاپن راه يافته است ،در اروپا استخراج روغن از دانه كلزا و دانه ساير گونه هاي متعلق به جنس
Brassica
دست كم از قرن 16 رواج داشته است ، اين روغن ابتدا به عنوان روغن چراغ استفاده شد و سپس به عنوان روغن خوراكي مرسوم گرديد .
توليد تجارتي كلزا در سال 1942 به عنوان منبع تأمين كننده روغن روان ساز در جنگ جهاني دوم آغاز گرديد اما به دليل قحطي و گرسنگي و كمبود منابع روغن خوراكي مقداري از آن به مصرف غذايي رسيد و پس از آن با توجه به امكان استفاده خوراكي از اين روغن اصلاح آن مورد توجه قرار گرفت .
گونه ها و ارقام :
گياهان جنس براسيكا برحسب ميزان اسيداوريك به دوگروه عمده تقسيم مي شوند:
...
مبلغ قابل پرداخت 31,800 تومان