نام فایل : رستوران 10 ص
فرمت : .doc
تعداد صفحه/اسلاید : 0
حجم : 6910 کیلوبایت
رستورانها
مقدار فضاي مورد نياز
براي غذا خوردن در آرامش، فرد نياز به ميزي به عرض تقريبي
cm
60 و عمق
cm
40 دارد. اين مقدار، فاصله آزاد مناسبي بين مشتريان مجاور فراهم ميكند، ولي براي گذاشتن ظروف و سوپخوريها در وسط ميز، گاهي اوقات به فضاي اضافي نياز ميباشد. عرض كل يك ميز ناهارخوري مناسب،
cm
85-80 است. براي 4 نفر هر يك يا دو نفر بيشتر، ميزهاي گرد يا چهار و هشت ضلعي مناسب هستند.
در شكل 1، حداقل فضاي لازم براي راههاي اصلي پايين يك ميز و ديوار نشان داده شده است. دقت كنيد ميزهاي گرد تقريباً به مساحت زيربناي بيشتري نياز دارند.
نحوه چيدن وسايل
قبل از ساخت رستورانها و مهمانسراها، ترتيب ساختاري آنها بايد به دقت در طراحي گنجانده شود. تعيين نوع، مقدار و كيفيت غذاهاي ارائه شده امري ضروري است. تعيين نوع رستوران، به صورت كاراتي با منوي روزانه ثابت يا متغير، سرويس فنري يا بشقابي، سلف سرويس يا سيستم تركيبي حائز اهميت است. قبل از طراحي، دانستن تعداد و نوع پيشبيني شده مشتريان مهم ميباشد. در طراحي آشپزخانه، سردخانه و سيستمهاي برقي، حرارتي، تهويه يا امكانات توالت دستشويي با متخصصين طراحي مشاوره كرد.
موقعيت محل نشان دهنده نوع مهمانسرا يا رستوران مناسب خواهد بود.
سالن اصلي يك رستوران همان سالن غذاخوري مشتريان بوده و باد امكاناتي متناسب با نوع عملكرد آن داشته باشد. براي گروههاي جابجا شده ميزها بايد تعدادي ميز و صندلي اضافي درنظر گرفت. در صورت تناسب ميتوان براي مشتريان دائمي ميزهاي اختصاصي درنظر گرفت.
تمام اتاقهاي ضيافت يا گردههمايي براي ايجاد كاربردهاي متغير بايد داراي اثاثيه متغير و متحرك باشند. احتمالاً براي افرادي كه عجله دارند، يك بوفه (پيشخوان) هم درنظر گرفته ميشود. اتاقهاي غذاخوري بزرگ را ميتوان به چند بخش تقسيم كرد. آشپزخانه، انباريها، قسمتهاي تحويل غذا، توالتها و ديگر بخشهاي خدماتي بايد در اطراف سالن غذاخوري قرار گيرند، ولي ميتوان توالتها را در طبقه ديگري ساخت.
بهتر است ستونهاي اصلي سالن غذاخوري در وسط يك دسته ميز يا در گوشه يك ميز قرار گيرند. ارتفاع اتاق غذاخوري بايد متناسب با مساحت كف باشد،
3m>11-m
2
, 2.75m>50m
2
:2.5m≤50m
2
، بالاتر يا پايينتر از راهروها،
≥2.5m
.
...
مبلغ قابل پرداخت 24,900 تومان