نام فایل : اسید های آمینه و پروتئین
فرمت : .doc
تعداد صفحه/اسلاید : 18
حجم : 306 کیلوبایت
اسید های آمینه
اسیدهای آمینه واحدهای تشکیل دهنده پروتئینها هستند. هر پروتئین زنجیری از اسیدهای آمینه است که با پیوند شیمیایی در کنار هم قرار گرفته اند. این زنجیر پروتئینی میتواند شکل های فضایی مختلفی داشته باشد. همین شکل های متعدد به پروتئین این قابلیت را میدهد که کارهای متفاوتی را در سلول انجام دهد. در تمام اسید های آمینه، یک گروه شیمیایی ثابت ( که در شکل زیر نشان داده شده است ) وجود دارد، اما باقی مولکول در اسید آمینه های مختلف، متفاوت است.
حدود 20 نوع اسید آمینه در ساخت پروتئین به کار میرود. این اسیدها بر حسب ساختمان شیمیایی به چهار گروه طبقه بندی میشوند: اسیدی، بازی، قطبی بدون بار و غیر قطبی.
ساخته شدن پروتئین در سلول
شاید به نظر برسد که پروتئین و اسید آمینه، ارتباطی با
DNA
ندارند، اما حقیقت آن است که
DNA
نقش مهمی در تولید پروتئین دارد. وقتی سلول میخواهد یک پروتئین خاص را تولید کند، باید ابتدا نسخه ساخت آن را پیدا کند. این نسخه در مولکول
DNA
ذخیره شده است. هر ترکیب سه تایی از نوکلئوتیدها نشان دهنده یک اسید آمینه است، مثلا
CCT
کد ساخت اسید آمینه ای به نام پرولین و
CGT
کد ساخت ارگینین میباشد. به این ترتیب،
DNA
به دستور ساخت پروتئین تبدیل میشود. برای اطلاع از جزئیات این فرآیند،
صفحه پروتئین سازی
را بخوانید.
متابولیسم اسیدهای آمینه
اسیدهای آمینه شکل نهایی
متابولیسم
پروتئین
...
مبلغ قابل پرداخت 27,500 تومان