نام فایل : سرمايه گذاري در بورس 22 ص
فرمت : .doc
تعداد صفحه/اسلاید : 29
حجم : 75 کیلوبایت
راهنماي سرمايهگذاران غيرحرفهاي براي سرمايهگذاري در بورس
ضمن تاييد اقدام شما براي اينکه پساندازهاي خود را از طريق بازار سرمايه به توليد مولد تبديل کنيد، بهاطلاع جنابعالي/ سرکار ميرساند که بازار سرمايه در کنار بازدههاي خوبي که در طي سالهاي نسبتاً طولاني داشته است، متضمن ريسک نيز ميباشد.
بنابراين، توصيههاي زير را درنظر داشته باشيد و پس از آن اقدام به سرمايهگذاري کنيد.
1.در صورتيکه پسانداز شما زير 30 ميليون ريال است، توصيه نميشود که در بازار سرمايه سرمايهگذاري کنيد. بهترين محل براي سرمايهگذاري اين وجوه بازار پول يعني بانکهاست. علت آن است که امکان نياز فوري شما به اين وجوه بسيار بالا خواهد بود، و بهتر است از چنين حداقلي براي پشتوانة زندگي خود استفاده کنيد، و اين پساندازها را بهشکلي نگاه داريد که نقدشوندگي بالا دارند، و بدون ريسکاند.
2.درصورتيکه با مبالغ در اختيار ميتوانيد کاري را شروع کنيد که دوست داريد، يعني خود مستقيماً آن را به يک دارايي سرمايهاي ( به يک کار فيزيکي و عملي ) تبديل کنيد، به جاي اينکه سهام بخريد، بهتر است همان کار را بکنيد. البته، بايد مطمئن شويد که در آن کار موفق ميشويد. بنابراين، بههيچ وجه توصيه نميشود که وسيلة کار خود را بفروشيد و به خريد و فروش سهام بپردازيد. مثلاً، توصيه نميشود کاميون خود را که وسيلة کار شماست و يا کارگاه خياطي، آموزشگاه حرفهاي، مطب و يا شرکت خود را بفروشيد و با آن در بازار سرمايه حضور يابيد. اول بايد کار خود را بتوانيد انجام دهيد و بعد در بازار سرمايه، پساندازهاي خود را سرمايهگذاري کنيد.
3.مسکن ضرورتي تام دارد و براي هر شهروند ايراني و خانوادة او تهية مسکن امري حياتي است. بنابراين، اگر بين خريد مسکن و خريد سهام ميخواهيد تصميم بگيريد، توصيه ميکنيم نسبت به خريد مسکن اقدام کنيد. هرگز مسکن خود را نفروشيد تا وجوه آن را به خريد سهام اختصاص دهيد.
4.اگر حرفهاي نيستيد، تسهيلات نگيريد و از ديگران قرض نکنيد تا سهام بخريد. به کساني هم که مدعياند وجوه شما را به نرخ بالايي از شما دريافت ميکنند تا در بازار سرمايهگذاري کنند، وجهي ندهيد.
5.اگر تا بهحال سهام نخريدهايد، مطلع باشيد که خريد سهام متضمن دريافت سود، دريافت سهام جايزه، شرکت در جلسات ساليانهاي که مجامع عمومي نام دارد و نيز شرکت در افزايش سرمايه ميباشد. بنابراين، بايد با اين موضوعات ساده که سود چيست، شرکتها چهگونه افزايش سرمايه ميدهند، و چهگونه بايد در مجامع عمومي حضور يابيد، آشنا شويد. بهعلاوه، اگر سهام داريد، حتماً در مجامع عمومي شرکتها حضور يابيد تا مراحل کار را فرابگيريد.
6.اگر تاکنون سهامي نخريدهايد، توصيه ميشود براي مدت چند روز در محل يکي از تالارهاي بورس يا تالارهاي اختصاصي حضور يابيد و در آن محل اطلاعات را دنبال کنيد. همچنين از طريق سايت
www.irbourse.com
و يا ديگر سايتهاي شرکتهاي معتبر کارگزاري و سرمايهگذاري و ساير کسانيکه سايتهاي معتبر دارند، اطلاعات بگيريد و يا روزنامههاي اقتصادي را بخوانيد. مناسب است اگر بتوانيد 10 يا 15 روز قبل از اقدام به خريد سهام، در تالارهاي بورس و يا تالارهاي اختصاصي کارگزاران حاضر شويد و با فرايند سرمايهگذاري آشنا شويد. اگر تا بهحال سهامي نخريدهايد، شايسته است در يکي از کلاسهاي کوتاهمدتي که راهنماي سرمايهگذاري است، شرکت کنيد. درحال حاضر، کلاسهاي متعددي تشکيل ميشود.
7.آنگاه که تصميم به خريد سهام ميگيريد، مطلع باشيد که سهام داراي ريسک است. بنابراين، به سودآوري شرکتها و مخصوصاً سودآوري مستمر آنها ( سود عملياتي ) توجه خاص کنيد. اگر تابهحال سهام نخريدهايد، حتماً از شرکتهاي بزرگ شروع کنيد و بلافاصله وارد خريد سهام شرکتهاي کوچک و متوسط نشويد (به بندهاي 11 و 12 رجوع کنيد).
8.از شايعه و دنبالروي و تصميمگيري براساس شايعه پرهيز کنيد. فکر نکنيد که در بازار سرمايه معجزه رخ ميدهد. ممکن است کساني در تالارهاي بورس و يا در جاهاي ديگر باشند که قصد دادن اطلاعات نادرست به شما دارند تا از آن طريق، خود بهرهمند شوند. مثلاً، به شما ميگويند سهمي را بخريد که وضعيت مناسبي ندارد و شما فردا آن سهم را ميخريد، درحاليکه ممکن است خود آنان فروشندة آن سهم باشند. يا ممکن است به شما بگويند فلان سهم را بفروشيد، درحالي که خودشان فردا خريدار آن سهم باشند. بنابراين، از کساني که اعتماد داريد مشورت بگيريد و بههيچ وجه بهدنبال شايعات نرويد. بهدنبال چيزي که درصدگيري نامگرفته است، نرويد. اگر قيمت سهمي هر روز داراي نوسان است و تغييرات شديد ميکند، چندان بهدنبال آن نباشيد. بهدنبال سهامي باشيد که قيمت آنها ثبات نسبي دارد.
9.اگر مثلاً 10 ميليون تومان داريد، حتماً ترکيبي از سهام را بخريد. اصطلاحاً به اينها سبد سهام ميگوييم. مثلاً 5 سهم بخريد، يعني 2 ميليون تومان به هر سهم اختصاص دهيد. بدينترتيب، ريسک شما کاهش پيدا ميکند. در انتخاب اين سهام، از صنايع مختلف سهم بخريد: مثلاً اگر سهم 5 شرکت را از صنايع سيمان، خودرو، پتروشيمي، ساختماني، مالي، مقاطعکاران بزرگ، گروههاي ديگر خريداري کنيد، اين توزيع به شما کمک ميکند تا ريسک خود را کاهش دهيد.
10. مصلحت آن است که سهام را بهشکل سبدي بخريد که فرد کارشناس و متخصص انتخاب کرده است. بهزودي در بازار سرماية ايران، سبدهايي طراحي شده و بهفروش خواهد رسيد. يک نوع از اين سبدها، صندوق سرمايهگذاري مشاع نام دارد که دردست انتشار است. اينها را در آيندة نزديک خواهيم داشت. آنچه درحال حاضر دردسترس است، سهام شرکتهاي سرمايهگذاري است.
۱۲. اگر بازار دچار هيجانات شديد شد، يعني شاخص بهشدت نوسان بهطرف بالا يا پايين داشت، بهتر است هيچ کاري نکنيد. همة افراد با تجربه در چنين دورههايي نه ميفروشند و نه ميخرند، بلکه به بررسي بيشتر و گردآوري اطلاعات ميپردازند. توجه بفرماييد که بعضي کاهشهاي شديد قيمت ممکن است بهدليل افزايش سرمايه باشد، و واقعاً قيمت کاهش نيافته باشد.
۱۳. عرضههاي اوليه، سهامي است که براي اولينبار به بورس ميآيد. بعضي از اين سهام دولتي است که سازمان خصوصيسازي عرضه ميکند، و بعضي از آنها را بخش خصوصي ارائه ميدهد. در طي چندسال گذشته، خريد سهام عرضههاي اوليه با سود مناسب همراه بوده است، از اينرو، خريد سهام در عرضههاي اوليه (بهويژه عرضههاي دولتي) قابلتوصيه است. البته، عرضههاي اولية نامناسب هم وجود داشته است.
1۴. بهزودي اوراق مشارکت شرکتهاي پذيرفتهشده در بورس نيز منتشر ميشود. از آنجا که ناشران اين اوراق پرداخت اصل و سود عليالحساب را تضمين ميکنند، ريسک اين اوراق بهمراتب کمتر از سهام است. بهعلاوه، در مقايسه با اوراق مشارکت دولتي و بانک مرکزي، سود قطعي مورد انتظار اين اوراق بالاتر است. بنابراين، توصيه ميشود که بخشي از منابع خود را به خريد اوراق مشارکت شرکتها اختصاص دهيد.
1۵. اگر شما خود را سرمايهگذاري حرفهاي ميدانيد، و از وضع شرکتهاي مختلف بورس اطلاع کامل داريد، توصيههاي ما به شما مربوط نميشود. مخاطب اين توصيهها صرفاً سرمايهگذاران غيرحرفهاياند.
۱۱. سهام را براي چند روز يا چند هفته نخريد. افق سرمايهگذاري بلندمدت داشته باشيد، و اگر سهمِ مطمئني خريدهايد، حداقل افق سرمايهگذاري 6 ماهه داشته باشيد. از نوسانات گاهبهگاه قيمت سهامِ مطمئني که خريدهايد، نگران نباشيد.
[
ادامه قانون تجارت
ماده 13 - ورقه تعهدسهم بايدمشتمل برنكات زيرباشد.
1 - نام وموضوع ومركزاصلي درمدت شركت .
2 - سرمايه شركت .
3 - شماره وتاريخ اجازه انتشاراعلاميه پذيره نويسي ومرجع صدورآن .
4 - تعدادسهامي كه موردتعهدواقع مي شودومبلغي اسمي آن وهمچنين مبلغي كه ازبابت نقدادرموقع پذيره نويسي بايدپرداخت شود.
...
مبلغ قابل پرداخت 24,900 تومان