محل لوگو

بررسي شيميايي و ميكروبي آب آب‌انبارهاي روستايي در استان گلستان 15 ص


بررسي شيميايي و ميكروبي آب آب‌انبارهاي روستايي در استان گلستان 15 ص

نام فایل : بررسي شيميايي و ميكروبي آب آب‌انبارهاي روستايي در استان گلستان 15 ص

فرمت : .doc

تعداد صفحه/اسلاید : 15

حجم : 143 کیلوبایت


بررسي شيميايي و ميكروبي آب آب‌انبارهاي روستايي در استان گلستان
چكيده:
جمع‌آوري و ذخيره آب باران براي مصارف مختلف، از جمله مصرف شرب، از ديرباز در ايران و ساير كشورهاي جهان معمول بوده است. شهرستان مينودشت داراي جمعيتي بالغ بر 260000 نفر است كه حدو 200000 نفر آن در روستاها سكونت دارد و از 1366 آب انبار براي جمع‌آوري آب باران براي مصارف مختلف استفاده مي‌كنند. لذا آناليز شيميايي و ميكروبي آب‌هاي جمع‌آوري شده از پشت بام‌ها در آب انبارها، براي شناسايي منابع احتمالي آلودگي، يافتن روش مناسب براي جمع‌آوري و ذخيره آب باران و بهسازي مطلوب آب انبارها ضروري به نظر مي‌رسد.
براي انجام اين تحقيق، تعداد 114 نمونه آب، براي آناليز پارامترهاي شيميايي و 68 نمونه آب براي آناليز ميكروبي از آب انبارهاي روستاهاي دهنه و صوفيان در شهرستان مينودشت، در مدت 8 ماه مورد بررسي قرار گرفت.
نتايج نشان داد كه پارامترهاي شيميايي شامل: هدايت الكتريكي، قلياييت، سختي، كلرور، نيترات و منگنز، در مقايسه با استاندارد آب آشاميدني در حد مطلوب مي‌باشند، اما غلظت بعضي از پارامترهاي شيميايي از جمله آهن در 9 درصد، سرب در 69 درصد و كروم در 6 درصد نمونه‌هاي جمع‌آوري شده، از حد مجاز بيشتر بود. از لحاظ پارامترهاي ميكروبي در 100 ميلي‌ليتر از نمونه‌ها، كليفرم در 56درصد، اشرشياكلي در 32 درصد و استرپتوكوك فيكاليس در 26 درصد از نمونه‌هاي جمع‌آوري شده بيش از حد مجاز بود.
كيفيت آب تعداد قابل ملاحظه‌اي از آب انبارها، از نظر پارامترهاي شيميايي و ميكروبي، به علت آلودگي براي شرب مناسب نمي‌باشد. آلودگي‌هاي شيميايي و ميكروبي آب انبارها، مي‌تواند ناشي از نفوذ فاضلاب‌هاي كشاورزي، فضولات حيواني و انساني و همچنين استفاده از آب رودخانه مي‌باشد.
مقدمه
آمارهاي منتشره از سوي سازمان بهداشت جهاني و ديگر سازمان‌هاي بين‌المللي، نشان دهنده اين واقعيت است كه آب آشاميدني سالم و بهداشتي، بيش از هر عامل ديگر در سلامتي انسان‌ها موثر است.
به عنوان نمونه در ايالت اوتارپرادش در كشور هندوستان، پس از بهسازي شبكه توزيع آب، ميزان مرگ از بيماري ويا، 1/74 درصد، بيماري‌هاي اسهالي 7/42 درصد، حصبه 6/63 درصد و اسهال خوني 1/23 درصد كاهش يافت.
بنابراين وجود ميكروارگانيسم‌ها در آب آب انبارها، از طريق منطقه جمع‌آوري و يا ذخيره‌سازي آن است. مطالعات نشان داده است كه آب انبارهاي ضدعفوني شده مي‌تواند محيط مناسبي براي ميكروارگانيسم‌هاي بيماري‌زا باشد. از حمله بيماري‌ها مي‌توان از بيماري سيستم گوارشي كه عامل آن سالمونلا، زخم معده كه عامل آن هليكوباكتر، عفونت‌هاي تنفسي مثل بيماري لژيونر و عفونت‌هاي خوني كه عامل آن كورني باكتريوم است را نام برد.
افزايش سريع احداث و تكامل آب انبارها، در حدو يكصد سال پيش شروع شد، در حالي كه در تمدن‌هاي اروپايي باستان تامين آب مورد نياز براي شرب، پخت و پز غذا و تا حدي شست و شوي ظروف، از طريق احداث فضايي به منظور جمع‌آوري آب باران از سقف يا حيات منزل صورت مي‌گرفت و منصوب به ويرانه‌هاي كاخ ناس مركز عصر مفرغ در جزيره كرت مي‌باشد.
استفاده از آب انبارها به منظور ذخيره‌ آب باران در كشور ايران، به دليل محدوديت بارش‌هاي آسماني كه سالانه به طور متوسط 250 ميلي‌متر در سطح كشور برآورد مي‌گردد، از قديم‌الايام معمول بوده است، به طوري كه احداث آب انبار را مي‌توان يكي از مهمترين امكانات ذخيره‌سازي آب در نقاط خشك و از جمله نقاطي در شهرستان مينودشت واقع در استان گلستان دانست. شهرستان مينودشت با جمعيتي بالغ بر 2600000 نفر كه بيش از 200000 نفر آنها در روستاها زندگي مي‌كنند، داراي 1366 آب انبار در سطح منطقه به منظور تامين آب آشاميدني مردم مي‌باشد.
هدف از انجام اين بررسي، عبارت است از: تعيين كيفيت شيميايي و ميكروبي آب جمع‌آوري شده در آب انبارهاي شهرستان مينودشت، بررسي و شناسايي منابع آلودگي در آب ذخيره شده در آب انبارهاي شهرستان مينودشت و ارائه پيشنهادات و راهكارهاي مناسب اجرايي براي استفاده بهينه از سيستم نگهداري و برداشت آب از انبارها.
روش انجام تحقيق
در اين تحقيق، تعداد 114 نمونه آب به صورت تصادفي از آب انبارهاي روستاهاي دهنه و صوفيان از توابع بخش كلاله شهرستان مينودشت، واقع در استان گلستان، در طول مدت 8 ماه كه سه فصل را در بر گيرد، براي آناليزهاي شيميايي شامل:
pH
، هدايت الكتريكي، قلياييت، سختي، كلرور، نيترات، فسفات، آهن، منگنز، سرب، كرم، كادميوم و تعداد 68 نمونه براي تعيين كيفيت باكتريولوژيكي شامل: كليفرم‌ها، اشرشياكلي و استرپتوكوكوس فيكاليس با روش استاندارد جمع‌آوري شد. آزمايشگاه‌هاي مركز بهداشت استان، شركت آب و فاضلاب روستايي استان گلستان، مركز بهداشت مينودشت و دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكي اصفهان انجام شد. جمع‌آوري اطلاعات از طريق انجام آزمايش‌هاي ميكروبي و شيميايي انجام گرديد.
روش‌ها و دستگاه‌هاي مورد استفاده
سختي، به روش
EDTA
، قلياييت، به روش تتراسيون با اسيدسولفوريك، كلرور، به روش مور، نيترات با استفاده از دستگاه
DR-2000Hatch
تعيين شد. فلزات سنگين به روش جذب اتمي مدل
2380 Perkin-Elmer
،‌ آزمايش‌هاي ميكروبي كاليرفرم‌ها، اشرشياكلي و استرپتوكوكوس فيكاليس به ترتيب به روش تخمير چند لوله‌اي (
...


مبلغ قابل پرداخت 26,500 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۱۲ تیر ۱۳۹۸               تعداد بازدید : 105

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما