محل لوگو

افسردگي چيست


افسردگي چيست

نام فایل : افسردگي چيست

فرمت : .doc

تعداد صفحه/اسلاید : 4

حجم : 37 کیلوبایت


افسردگي چيست؟
با كمال تعجب و تاسف امروزه بيش از سيصد ميليون نفر در دنيا مبتلا به افسردگي هستند. افسردگي نوعي ناراحتي است كه به مدت خيلي طولاني يعني از ادوار بسيار قديم، از زماني كه موارد بيماري ها ثبت شده است، افراد بشر را رنج داده است.
در واقع افسردگي اولين نامي است كه در دو هزار و چهارصد سال پيش پزشك مشهور يوناني به نام بقراط كه آنرا ماليخوليا مي ناميد به كار برده است.
ما انسان ها به درجات مختلف، كمتر يا بيشتر استعداد ابتلا به افسردگي را داريم، همان طوري كه استعداد مضطرب شدن، غمگين شدن و عاشق شدن را نيز داريم. افسردگي چيزي نيست كه بگوييم جز طالع و يا اقبال ما بوده است. در طول تاريخ افراد مشهوري نيز به آن مبتلا شده اند كه مي توان به آبراهام لينكن رئيس جمهوري اسبق آمريكا، وينستون چرچيل نخست وزير اسبق انگلستان، جين سي بي ليوس آهنگساز مشهور فنلاندي اشاره كرد.
بر همين اساس مي توان گفت كه افسردگي نشانه ي ضعف و ناتواني افراد بشر نيست جالت است بدانيد كه حيوانات نيز به افسردگي مبتلا مي شوند و رفتارهاي مشابه رفتار انسان از خود نسان مي دهند. افسردگي نوعي از تفكرات مزاحم است كه در حاشيه هوشيار ذهن قرار گرفته و به طور دائم به نوعي زمزمه و گفت و گوي دروني مي پردازند. چنانچه چنين افكاري براساس روش هاي خاص درماني، شناخته شوند و به قسمت آگاه ذهن منتقل كردند(جايي كه ذهن بتواند وجود آن ها را تحمل نمايد). در چنين شرايطي است كه اضطراب و افسردگي و يا ساير ناراحتي هاي رواني و عصبي برطرف شده و از بين مي روند. افسردگي حالت بسيار ناراحت كننده اي است كه فرد به آن مبتلا مي شود. افسردگي احساس بدبختي و بيچارگي مطلق است. فردي كه مبتلا به افسردگي مي شود داراي حالت هايي چون ترس و وحشت، بي خوابي هاي شبانه، ترس و وحشت از شكست و عدم موفقيت مي باشد. ترس و وحشت، از خصوصيات عمده ي اين بيماري است و به همين جهت مي توان گفت كه افسردگي عبارت است از وحشت و يا زندگي در وحشت. كلمه ي افسردگي از ريشه ي لاتين به نام دپريمير(
deprimere
) يعني فشار دادن به پايين گرفته شده است. در مورد اين بيماري بهتر است بدانيم كه نه تنها روي چگونگي احساس ما اثر مي گذارد، بلكه روي شيوه ي تفكر ما از اشيا، ميزان انرژي، تمركز ذهن، خواب و حتي علايق جنسي ما نيز تاثير گذار است. بنابراين افسردگي در بسياري از جنبه هاي زندگي ما نقش دارد، كه در اينجا به تعدادي از آن ها اشاره شده است:
انگيزه-
افسردگي روي انگيزه ما براي انجام دادن امور و كارها اثر مي گذارد. ما احساس بي روحي و كسالت مي كنيم و فكر مي كنيم كه تمام انرژي و علايق ما از بين رفته است و هيچ چيزي ارزش انجام دادن را ندارد و همه چيز عبث و بيهوده است. به قدري نااميد مي شويم كه حتي يك بار هم براي انجام كاري اقدام نمي كنيم. اگر ما فرزنداني داشته باشيم علاقه اي نسبت به آن ها نخواهيم داشت و در نتيجه از اين امر احساس گناه خواهيم كرد. در محيط كارمان اگر طرحي داشته باشيم كه بسيار مورد علاقه است، انجام دادن آن كسل كننده خواهد بود. هر و حتي به زور و با اكراه براي انجام دادن فعاليت هاي كوچك روزانه اقدام مي كنيم.
عواطف-
اغلب مردم فكر مي كنند كه افسردگي فقط باعث بداخلاق شدن و بريدن از زندگي مي شود، در حالي كه اين خصوصيات دقيقا قسمتي از افسردگي است، در واقع نشانه ي اصلي و مهم افسردگي عبارت است از
anhedonia
كه يك كلمه يوناني به معني از دست دادن شادابي و نشاط است. يعني اين كه فرد افسرده توانايي انجام دادن هر نوع فعاليتي كه منجر به نشاط و شادابي و سرحالي مي شود را از دست داده زندگي پوچ و بي معني مي شود. فرد مبتلا به افسردگي عواطف و احساسات مثبت خود را از دست داده و به طور فزاينده داراي عواطف منفي و خشم مي شود.
تفكر-
افسردگي روي چگونگي تفكر ما از خودمان، آينده و دنياي اطراف مان اثر مي گذارد. به طور كلي افراد افسرده تمايل دارند كه خود را حقير، پست و بي ارزش بشمارند. اگر شما از يك فرد افسرده درباره آينده اش سئوال كنيد مي گويد"چه آينده اي، همه چيز تاريك و بي ارزش مي باشد، مگر شكست، ناكامي و بدبختي پاياني دارد" همانند بسياري از هيجانات قوي، افسردگي نيز تفكر ما را به دو بعد انتهايي سوق مي دهد. يعني تفكر ما يا همه است يا هيچ. ما يا كاملا موفق هستيم و يا كاملا حقير و شكست خورده.
رفتارها- وقتي افسرده مي شويم، رفتار ما عوض مي شود. درگير فعاليت هايي مي شويم كه كمتر مثبت هستند و از روابط اجتماعي مي بريم و سعي مي كنيم مخفي باشيم و در انزوا قرار بگيريم. بسياري از اموري كه قبلا از انجام دادن آنها لذت مي بريم، بعد از افسرده شدن انجام دادن آنها كار طاقت فرسايي مي شود. براي اينكه به نظر مي رسد همه ي امور كوششي بيش از آنچه كه ما به كار ميبريم لازم دارند. اگر خيلي مضطرب باشيم سعي مي كنيم كمتر با مردم روبرو و از ملاقات آنها اجتناب كرده و اعتماد به نفس اجتماعي خود را از دست مي دهيم.
روابط اجتماعي-
افسردگي ما به هر حال روي ديگران نيز تاثير مي گذارد. حتي اگر سعي كنيم كه آن را از ديگران پنهان كنيم. وقتي افسرده هستيم در ارتباط با ديگران جذابيت خود را از دست مي دهيم. در چنين حالاتي اغلب زود رنج شده و در ارتباط با ديگران حالت منفي به خود مي گيريم و بيشتر اوقات از كلمه خير استفاده مي كنيم.
علل افسردگي:
افسردگي علل بسيار مختلفي دارد كه مي توان آنها را در سه بخش عمده طبقه بندي كرد:
الف) جنبه زيستي و ژنتيكي
ب) عوامل و علل مربوط به دوران اوليه زندگي
ج) استرس ها و عوامل موجود در زندگي كنوني
كه در اينجا سعي شده است اشاره ي مختصري به هر كدام از اين علل شود:
الف- جنبه زيستي و ژنتيكي:
...


مبلغ قابل پرداخت 26,200 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۱۱ تیر ۱۳۹۸               تعداد بازدید : 74

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما