محل لوگو

شهر اردكان


شهر اردكان

نام فایل : شهر اردكان

فرمت : .doc

تعداد صفحه/اسلاید : 7

حجم : 35 کیلوبایت


جمعيت
جمعيت سال 1375
در سال 1375 در شهرستان اردكان نسبت شهرنشيني 79% بوده كه به دو شهر اردكان و شهر تازه تاسيس احمدآباد اختصاص يافته است(شهر احمدآباد در حدود 4500 نفر جمعيت دارد). شهر اردكان در سال 75 داراي 9472 خانوار معمولي ساكن با 43708 نفر جمعيت بوده و نسبت جنسي شهر معادل 107 مرد در مقابل هر 100 زن بوده است. اين ميانگين در سطح كشور 4/104 است. شهر اردكان از نظر جمعيت ووسعت پس از مركز استان (شهر يزد) اولين شهر استان است. جمعيت بافت قديمي شهر اردكان حدود 8/1 جمعيت كل شهر است.
روند شهرنشيني در شهرستان طي سالهاي 75-45
همانطور كه ملاحظه مي شود طي سالهاي 70-45 از سهم جمعيت روستانشين شهرستان كاسته و به سهم جمعيت شهرنشين شهرستان افزوده شده است.
مهاجرت
رشد جمعيت شهر اردكان بطور عمده متاثر از رشد طبيعي بوده و از باروري و مرگ ومير تاثير پذيرفته و در مجموع مهاجرت در افزايش جمعيت شهر نقش چنداني نداشته است. جهت حركت جريان هاي مهاجرتي عمدتا متوجه شهر يزد(مركز استان) است.
گروه هاي مهاجر وارد شده به شهر اردكان
گروهي با منشا روستايي كه عمدتا مربوط به خارج شدگان از آبادي هاي شهرستان هستند.
گروهي با منشا شهري (63% كل مهاجران) كه عمدتا مربوط به شهرهاي ساير استان ها هستند.
از مهاجرين وارد شده به شهر اردكان در فاصله سالهاي (70-55) نسبت مردان بيش از زنان است. بيش از 70% مهاجران در گروه سني زير 30 سال قرار دارند.
جريان هاي مهاجرت داخل شهري عموما از مناطق مركز شهر به سوئي حواشي شهر و نواحي جديد و نوساز صورت مي گيرد.
سواد
از 38136 نفر جمعيت 6 ساله و بيشتر شهر , 81% جمعيت(26/86% مردان و 44/75% زنان ) با سواد بوده اند.
اشتغال به تحصيل در مراكز آموزش عالي
دانشگاه ها در اردكان (جمعيت جوان) :
دانشگاه آزاد : (1300 دانشجو) 
مركز آموزش فني و حرفه اي شهيد بهشتي : (900 دانشجو)
مركز جهاددانشگاهي : ( 400 دانشجو)
دانشگاه پيام نور : ( 2700 دانشجو)
بيش از نصف دانشجويان دختر هستند.
بطور كلي از اصولي كه مي توان در معماري و شهرسازي شهر اردكان همچون شهرهاي ديگر مناطق كويري ايران با چنين شرايط اقليمي (گرم و خشك ) به خوبي مشاهده كرداصل حريم و درونگرايي است.
در واقع تجلي اين اصول در معماري و شهرسازي قابل روئيت است و ريشه آنها در فرهنگ مردم جاي دارد.مردم شهر به دليل فرهنگ درونگراي خود كمتر در عرصه فضاهاي عمومي شهر حاضر مي شوند و به همين دليل فضاهاي عمومي شهر ( پاركها , فضاهاي تفريحي و تفرجي و...) معمولا از حضور ساكنين اصلي شهر خالي اند, آنچه به چنين فضاهايي در شهر اردكان حيات و سرزندگي بخشيده حضور قشر جوان دانشجو است كه البته اين قشر نيز از فضاهاي مناسب تفريح و تفرج محرومند. غالب دانشجويان شهر از ديگر شهرهاي كشور هستند و برخلاف فرهنگ درونگراي حاكم در شهر تمايل به حضور در فضاهاي عمومي و فضاهاي شهري دارند كه در طراحي ها بايد به نيازهاي آنها توجه داشت.
ويژگي هاي فرهنگي مردم اردكان
مردم شهر اردكان سخت كوش, با ايمان , بردبار و پاك انديش , ساده و بي پيرايه , متعصب در امور ديني و مقيد به برپايي عزاداري در چند ماه از سال هستند. تعصب ووابستگي خاص به مذهب , پشتكار و سختكوشي , مهمانوازي , صرفه جويي , سوداگري , همكاري و تعاون , روحيه كار , روحيه قناعت پيشگي و اقتصادي بودن , اهل ريسك نبودن و بي اعتمادي به اقليم و شرايط آب و هوايي و... ويژگيهايي هستند كه تا حدودي متاثر از شرايط اقليمي خاص منطقه ( اقليم كويري و گرم و خشك) هستند.
...


مبلغ قابل پرداخت 26,500 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۱۰ تیر ۱۳۹۸               تعداد بازدید : 71

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما