محل لوگو

زیلو


زیلو

نام فایل : زیلو

فرمت : .doc

تعداد صفحه/اسلاید : 18

حجم : 167 کیلوبایت


فهرست مطالب:
مقدمه
قدمت زيلو بافي
دار زيلو
مراحل آماده سازي ماده اصلي در زيلو بافي
نقش پردازي و ترتيب بافت آن
ويژگيهاي زيلو
اندازه زيلو
رنگ زيلو
نقوش زيلو
خط نوشته ها
نقوش زيلوهاي موزه ميبد
منابع و ماخذ
مقدمه
سير تحول هنرهاي ايران را مي توان در رشته هاي مختلف صنايع دستي آن بررسي كرد. هنرمندان و صنعتگران مطابق خواسته سفارش دهندگان آثار شان را ايجاد مي نمودند. شيوه كار يكي بود و فقط پركاري و ظرافت وجه تمايز بين دو كار از هنرمند مي توانست باشد
طرحهاي مورد نظر هنرمندان در رشته هاي مختلف مطابق ابزار و ماده خاصي كه به كار گرفته مي شده كم و بيش متفاوت بوده است. اما موضوع يكسان و همگاني است. چنان كه نقوش گياهي و نقوش تزئيني را مي توان در اكثر آثار و صنايع رايج مشاهده نمود. در حيطه هنرهاي تجسمي هنگامي كه مي كوشيم نقشمايه را تعريف كنيم مطلوب چنان است كه به پالايشي (پر معني) دست يابيم تا به مرز نقش مجرد كامل و روشن برسيم و طبيعي است كه هنرمند براي دستيابي به چنين مقصودي به عوامل بسياري از جمله استعداد آگاهي صبر و تحمل و رنج فراوان نياز دارد و سر لوحه همه اين عوامل عشق و علاقه و ايمان به زيبايي نهفته در طبيعت است.
بي گمان نقشه مايه هاي اصيل چنين پديده آمد ه اند.
در استان يزد موقعيت خاص آب و هوايي وضعيت اقتصادي و نياز از علت هاي روي آوردن مردم به صنايع دستي بوده كه اين صنايع از زمانهاي بسيار دور تا امروز مورد توجه صنعتگران هنرمند و مردم هنر شناس قرار دارد. و در اين ميان زيلو يكي از صنايع معروف استان يزد مي باشد كه قدمت آن به دوره پيش از اسلام مي رسد. در اين پژوهش تلاش بر آن بوده تا در حد امكان گوشه اي از دقت و توجه هنرمند (زيلو باف)را كه در طول دوره هاي مختلف سعي در ساده كردن مفاهيم والا داشته و حاصل ذوق و سليقه و هنرشان در طي ساليان متمادي به صورت شكل هايي ساده و پر مايه به يادگار مانده است بازسازي و ساماندهي كنيم. با مطالعه نقوش زيلو كه گاهاء نام (نقوش تزئيني) بر خود گرفته اند مي توان دريافت كه اين نقوش براستي چيزي نيست جز بيان حس و حال هنرمنداني كه در كمال خلوص و بدون هيچ گونه تكلف و افزون گويي پيام تجسمي شان را بيان نموده اند.
مسلم اين است كه پژوهش حاوي همه نقش مايه هاي بجا مانده نيست. بلكه اختصاري است در حد ظرفيت اين پژوهش و با هدف توجه به ارزشهاي نهفته در نقوش زيلو و سرانجام تعظيمي در مقابل نقش آفرينان گمنام آن.

قدمت زيلو بافي:
زيلو فرشي است كه براي تابستان مورد استفاده قرار مي گيرد زيرا از نخ بافته شده و ايجاد احساس خنكي مطبوعي در گرماي تابستان مي كند. پود آن همانند قالي از جنس نخ است و خامه آن كه در قالي پشم است در زيلو نخ است. بنابراين براي استفاده در فصل تابستان بسيار مناسب است.
در تعريف واژه زيلو در فرهنگ معين چنين آمده است: زيلو فرشي كم بها كه در اتاق گسترند. گليم. شطرنجي. ودر تعريف شطرنجي نيز عبارت( قسمي فرش) به كار رفته است.
در فرهنگ دهخدا نيز زيلو با اين جمله توصيف شده (پلاس و گليم را گويند و آن را شطرنجي نيز خوانند)
در توضيح پلاس نيز چنين آمده ( قسمتي پشمينه كه گستردني باشد شبيه جاجيم. چيزي مثل كرباس كه از ريسمان پوست درخت سن بافند.)
...


مبلغ قابل پرداخت 26,500 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۱۰ تیر ۱۳۹۸               تعداد بازدید : 51

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما