محل لوگو

نکاتی درباره چاپ


نکاتی درباره چاپ

نام فایل : نکاتی درباره چاپ

فرمت : .doc

تعداد صفحه/اسلاید : 8

حجم : 52 کیلوبایت


نکاتی درباره چاپ
مقدمه
شايد بدانيد که سيستمهای مختلف چاپ از مدلهای رنگ متنوعی بعنوان پايه استفاده ميکنند. بر پايه اين مدلهای رنگ تعداد رنگهای موجود در اين سيستم تعيين ميشوند . يک مثال ميزنم : در "سيستم چاپ افست چهار رنگ استاندارد" از مدل سايان (آبی فيروزه ای) - ماژنتا (سرخابی) - يلو (زرد خنثی) و مشکی استفاده ميشود . هريک از اين چهار رنگ را ميتوان با نسبت ۱۰۰-۰ با ديگران مخلوط نمود. از ترکيب درصدهای متفاوت از اين چهار رنگ رنگهای مورد نياز بدست می آيند. پس برای چاپ يک عکس يا منظره از طبيعت به ترکيبی از چهار رنگ بالا احتياج است تا مثلا آبی دريا و آسمان يا توناليته های سبزی برای جنگل و يا رنگهای گلهای مختلف در چاپ توليد شوند. اين مدلهای رنگ متعدد بوده و هريک کاربرد خاص خود را دارند . بسته به مدل رنگ تعداد رنگهای استفاده شده برای توليد تصاوير طبيعی از ۳ رنگ تا ۶ رنگ تغيير ميکند . البته چندی پيش يک -به اصطلاح مخترع - ايرانی روش جديد چاپ ۷ رنگی را نيز اختراع نموده بود و مدعی بود با آن ميتوان حتی رنگهای فسفری را نيز ميتوان در چاپ توليد نمود. اگر منظور از تعداد رنگ در چاپ٬ تولید مناظر حقیقی باشد، پاسخ شما همان موارد فوق است که برای تولید یک رنگ در سیستمهای مختلف از تعداد رنگهای متفاوت میتوان استفاده نمود. گاهی در چاپ از رنگهای خاص برای قسمتهای خاص از طرح استفاده ميکنند، مثل رنگ قرمز خاص در تبليغات سيگار وينستون يا رنگ سرمه ای خاص در آرم بانک تجارت. اين رنگها برای صاحبان اين موسسات بسيار با اهميت و حساس است و بايستی هميشه و در همه جا با همان رنگ اصلی مشابهت داشته باشد تا از تقلب محصولات و اوراق بهادار آن موسسه جلوگيری نمايد (البته اين تنها يکی از دلایل استفاده از رنگهای خاص در صنعت چاپ است). برای چاپ چنين مواردی کافيست تعداد رنگهای خاص در طرح کل را بشمريد . هرچه تعداد رنگهای خاص در طرح شما بيشتر باشد به تعداد چاپ بيشتری احتياج داريد . در این بخش برخلاف مدلهای رنگ محدوده ای برای تعداد رنگ وجود ندارد . مثلا برای چاپ صفحات قرآن های نفيس گاه تا ۱۱ رنگ چاپ نيز استفاده ميشود .
بحث چاپ مانند يک زنجير است که از دانه های متععدی تشکيل شده است . برای رسيدن به تخصص در مورد چاپ (افست) لازم است در موارد متعددی مطالعه، تحقيق و تحصيل نمود. هنرها و صنايع مختلفی دست بدست هم داده اند تا آثار چاپی با کيفيت و با کاربردهای مختلف توليد شوند.
نقاشی و گرافيک
برای بصری نمودن ايده ها و تفکرات احتياج به هنر آموزی در اين دو زمينه را داريد. تا وقتی نتوانيد بخوبی ذهنيات خود را پياده سازی نماييد ٬ اولين حلقه زنجير را شل بسته ايد ...
برای يادگيری اين هنر ميتوانيد در رشته های نقاشی و گرافيک که در سطوح مختلف و در مراکز خصوصی و دولتی به تحصيل بپردازيد.
کامپيوتر
با ورود کامپيوتر به دنيای گرافيک و چاپ٬ مراحل متعددی از پروسه چاپ٬ بطريقه کامپيوتری صورت ميگيرد.
در مرحله طراحی٬ اسکن٬ رتوش و اصلاح اوريژينالها٬ نمونه گيری٬ خروجی فيلم يا زينک و بالاخره جديداً در خود دستگاههای چاپ برای تنظيم رنگها و کنترل فرآيند چاپ.
امروزه شما در هربخش از صنعت چاپ که مايل به فعاليت باشيد٬ دانش و مهارت کار باکامپيوتر و نرم افزارهای مربوطه٬ جزئی لاينفک از تخصص شما خواهد بود و کسانی که به اين ابزار مهم آشنايی نداشته باشند مانند افرادی بيسواد در ميدان عمل خواهند بود.
برای يادگيری اين مورد نيز ميتوانيد در دوره های تخصصی گرافيک کامپيوتری که در سطوح مختلف و در مراکز خصوصی و دولتی ارائه ميشوند به تحصيل بپردازيد.
رنگ شناسی
رنگ وسيله خوبی برای بيان حالات و جزئيات طرح ميباشد. رنگ شناسی هم در مرحله طراحی و هم در مرحله چاپ از تخصص های مهم ميباشد. شما چه در مقام يک طراح٬ چه با عنوان ناظر چاپ و چه بعنوان يک چاپچی در اين صنعت مشغول بکار باشيد٬ تقريبا محال است که بتوانيد بدون آشنايی با تجزيه و ترکيب رنگها و همنشينی آنها موفق باشيد.
رنگ شناسی هم در مباحث آموزشی رشته نقاشی و گرافيک و هم در مباحث آموزشی نرم افزارهای گرافيکی آموزش داده ميشوند ولی برای کسب مهارت در اين زمينه احتياج به تمرين و کارآموزی زير نظر يک گرافيست ماهر را داريد.
ليتوگرافی
به مجموعه مراحلی که٬ طرح شما قبل از آماده شدن برای چاپ٬ طی ميکند را ليتوگرافی (دراصل فتوليتوگرافی) ميگويند.
يک طراح يا ناظر چاپ و مخصوصا چاپچی٬ بسته به سابقه و مهارتش٬ به درصدی از اين مراحل اشراف دارد .اين تخصص اورا در شناسايی راههای مختلف برای بهترين انتخاب کمک خواهد کرد . همچنين به رفع اشکالات کار چاپی اش که مربوط به اين مرحله باشد کمک خواهد نمود .
کاغذشناسی (بسترشناسی)
شايد به جرات بتوان گفت که اکثريت کارهای چاپی يا بر روی انواع کاغذ ٬  و يا بر روی انواع لايه های پليمری به چاپ ميرسد.
بحث چاپ کاغذ بيشتر مربوط "افست تر (خيس)"  بوده و بحث چاپ نايلون و لفافه مربوط به چاپ افست خشک (نايلوپرينت - چاپ فلکسو) ميباشند.
در ان بلاگ همواره پيش فرض من چاپ افست تر و چاپ بر روی بسترهای کاغذ و مقوايی است ٬ مگر موارديکه اعلام شود.
به هرحال چاپ شما بر روی هر بستری که انجام شود ٬ لازم است شما از خواص فيزيکی و شيميايی ٬ رفتارها و مرکب مصرفی آگاهی نسبی داشته باشيد.
اين تجارب معمولا در حين کار بدست آمده و باور کنيد که در ايران مرکزی را نديده ام که واقعا اين مسائل را آموزش بدهد.
البته آموزشگاه سوره وابسته به سازمان تبليغات اسلامی ادعای آموزش کاغذشناسی را دارد! اگر خواستيد ميتوانيد شهريه اش را پرداخته و ببينيد آيا چيز بدرد بخوری برای آموزش دارند يا نه!؟
...


مبلغ قابل پرداخت 26,200 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۹ تیر ۱۳۹۸               تعداد بازدید : 108

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما