محل لوگو

تاريخچه واليبال در جهان 17 ص


تاريخچه واليبال در جهان 17 ص

نام فایل : تاريخچه واليبال در جهان 17 ص

فرمت : .doc

تعداد صفحه/اسلاید : 13

حجم : 67 کیلوبایت


تاريخچه واليبال در جهان  
واليــبال در سال 1895 ميلادي مطابق با سال 1274 شمسي ، يعني 111 سال قبل توسط ويليام . ج . مورگـان مدير
Y.M.C.A
در هوليوك ايالت ماسا چوست آمريكا ابداع شد. در ابتدا اين ورزش مينتونت نام گذاري شده بود و دليل انتخاب اين نام براي همگان نامعلوم بود. تحت تاثير محبوبيت بسكتبـال در بين عامه ، مورگان تصميم گرفت براي دانشجويان خود ، ورزشي را بوجود آورد كه بازي از روي تور انجام گيرد و لذت بخش باشد. مورگان با استفاده از تور تنيس روي چمن كه به دو طرف ديوار سالن ورزش بسته مي شد و با استفاده از توئي توپ بسكتبال كه بدليل سبكي وزن به دستها آسيب نمي رساند ، بازي را شروع كرد. با وجود اينكه بطور آهسته و كند از
Y.M.C.A
آغاز شد ولي طولي نكشيد كه در كليه شهرهاي ماساچوست و نيوانگلاند عموميت يافت.
در اسپرينگ فيلد ، دكتر ت ـ آ هالستيد با مــشاهده بازي ، مينتونت را به واليبال تغيير نام داد ، زيرا قصد اساسي از بازي كردن ، فرستادن و برگـشت دادن ( رد و بدل كردن ) توپ از روي تور است كه كلمه واليبال در معنا اين نيت را مشخص مي سازد. با اينكه واليبال در آغاز ورزش سالني بود و در محل هاي سرپوشيده بازي آن انجام مي شــد ، و اســاسا” براي فعاليت هاي سرگرم كننده پيشه وران و تجار اختصاص يافته بود ، ولي كم كم به زمين هــاي روبـــاز كشـيده شد و بعنوان يكي از فعاليت هاي جالب توجه تابستاني در آمد و به شدت تعقيب مي شد.
در آغاز براي بازي واليبال قوانين خاصي تدوين نشده بود ، هر فرد و در هر كشــوري بميل خود و به طريق مختلف با توپ بازي مي كردند. رفته رفته واليبال در مناطق و نواحي مـختلف جــــــهـان گسترش مي يافت. همچنانكه هر ابداع يا اختراعي در آغاز با نواقصي همراه بوده و به مـرور زمـان تكـــــميل و رفع نواقص مي شود ، واليبال نيز از اين قاعده مستثني نبود و كم كم قوانين براي اين بازي وضع شد و روشها و حركات تكنيكي جايگزين حركات قبلي گرديد.
در سال 1900 پذيرفته شد كه امتياز هر ست بازي 21 پوان باشد.
در سال 1912 سيستم چرخش به تصويب رسيد.
در سال 1917 پذيرفته شد كه هر ست بازي 15 پوان ( امتياز ) باشد.
در سال 1918 تعداد بازيكنان هر طرف زمين 6 نفر پيشنهاد شد كه مورد قبول عامه قرار گرفت.
در سال 1921 موافقت شد كه هر تيم با سه ضرب توپ را به طرف ديگر بفرستد.
در سال 1923 اندازه زمين بازي 9×18 متر تعيين شد.
بمرور ، در سال هاي بعد ، قوانين فراواني براي اين بازي وضع شد و در بسياري از قــوانين قبلي نيز تـــغير حاصل گشت كه هنوز هم اين تغييرات ( سال 2000 ) ادامه دارد و هر چــهار سال يكبار در كنگره بين المللي واليبال تغييراتي در قوانين بازي به تصويب مي رسد و در كــنگره جهاني كه در سال 1998 ميلادي ( سال شمسي 1377 ) همزمان با برگزاري چهاردهمين دوره مســابقات واليبال جهاني مردان و سيزدهمين دوره زنان در ژاپن برگزار شد با تصويب و تغيير قوانين مـــــانند روش امتيازگيري با بردرالي ، امتيازات 25 براي ست هاي اول ، دوم ، سوم وچهارم و امتيازات 15 براي ست پنجم و همچنين تصويب بازيكن دفاعي ليبرو ، بكار بردن روش جديد مجازات ها و تصويب بــا پـــازدن تــوپ در كـنگره قبلي كه همه اين قوانين جديد دگرگوني و هيجان فراواني در بازي واليبال بوجود آورده است.
اولين كشور خارجي كه واليبال را پذيرفت ، كشور كانادا و بـه ســـال 1900 بــود. اساساً نهضت
Y.M.C.A
( سازمان جوانان مسيحي ) در معرفي اين ورزش به ديگر كشورهاي جهان و تعميم آن سهم فراواني دارد.
بازي واليبال در پايان سال 1900 به هندوستان و در سال 1905 به كوبا ، 1909 به پورتوريـــكـــو ، 1910 به فيليپين ، 1912 به اوروگوئه ، 1913 به چين و 1917 به ژاپن و به تدريج از سال 1914 به بعد بتوسط سربازان قواي آمريكا و مستشاران و اشخاص ديگر ، به كشورهاي اروپائي از قـــبـــيل فرانسه ، چكسلواكي ، لهستان ، شوروي و بلغارستان و ساير كشورهاي اروپائي معرفي شد و تعميم يافت. ولي بسبب بيگانه بودن اين ورزش براي اروپائيان ، در ابتدا امر قبول آن به كندي صـــورت مي پذيرفت. فرانسه ، چكسلواكي و لهستان سه كشوري بودند كه قبل از ديگران اقدام به تشــكيل فدراسيون ملي واليبال در كشور خود نمودند.
كشور شوروي كه در سال 1923 اقدام يه تاسيس انجمن ملي واليبال نمود ، براي پــــــــيشرفت و دگرگــــونـي آن فعاليت زيادي بعمل آورد. اصولاً شوروي از كشورهائي است كه در پيشرفـــت تـــكنــيك و تاكـتيك واليبال و تنظيم قوانين در جهان سهم بسزائي دارد و براي قهرماني هاي در مسابقات اســت كــه قــدرت بــزرگ جهاني بحساب مي آيد. كشورهاي فرانسه ، چكسلواكي و لهستان پس از تشكيل فــدراســيــون مــلــي ، مــصــمم شــدند كه با كمك كشورهاي ديگر كه فدراسيون بين المللي را تاسيس نمايند و در سال 1936 به هــنـگام بـــازيهاي الـمـپـيـك در بـرلين آلمان ، در اين زمينه فعاليت زيادي نمودند ولي باآغاز جنگ بين المللي دوم و طغيان آن در اروپا ‌، اقدامات آنان متوقف شد.
بطور كلي تغييرات و پيشرفت واليبال را مي توان به سه دوره تقسيم نمود. دور اول از سال آغاز تا 1918 ، دوره دوم از سـال 1919 تا سال 1946 و دوره سوم از سال 1947 به بعد كه تــغــيــيرات و پيشرفت اساسي واليبال در دوره سوم صورت پذيرفته است.
پــس از جــنـگ بــين المللي دوم ، فعاليت هاي فراوان براي حركت جديد به واليبال مجدداً آغاز شـــد و اولـــــين مــسـابـقه يين المللي در قاره اروپا بين دو كشور فرانسه و چكسلواكي و در شهر پـــاريس برگزار گرديــد. پـيـگـري براي تاسيس فدراسيون بين المللي واليبال ادامه يافت. مذاكرات بين سه كشور فرانسه ، چك و لهستان منتج به موافقت در جهت تشكيل گــنـگره ويــژه بــراي تــاسـيـس اتحاديه بين المللي واليبال گرديد. ســرانـجـام در تـاريـخ آوريل 1947 كنگره با شركت نمايندگان چهارده كشور از سراسر جهان در پاريس برگزار شد و مـوافـقـت شـد فـدراسـيـون بـيـن الـمـلـلـي واليبال (
F.I.V.B
) تـاسـيـس گـردد كه اين فدراسيون در پاريس تشكيل شد و آقاي پل ليبود از كشــور فرانسه بعنوان اولين رئيس فدراسيون بين المللي واليبال انتخاب شد.
بزودي كشورهاي زيادي در خواست عضويت خود را براي پيوستن به فدراسيون بين المللي اعلام نمودند كه امروز اين فدراسيون حدود 218 كشور عضو دارد ( سال 2006 ) و بيش از 250 ميليون نفر از مردم جهان واليبال بازي مي كنند. اولين رئيس انتخابي فدراسيون بين المللي واليبال آقاي پل ليبود از كشور فرانسه تا سال 1984 ( يعني 37 سال تمام ) رياست فدراسيون بين المللي را با قدرت بــرعــهـده داشــت و تــوانــست بــا كــمك ساير اعضاء ، اين فدراسيون را در رديف فعال ترين فدراسيون ها و واليبال را در زمره بزرگترين ورزشهاي جهاني در آورد.
...


مبلغ قابل پرداخت 27,000 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۴ تیر ۱۳۹۸               تعداد بازدید : 68

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما