محل لوگو

بر يكي از عناصر خاك


بر يكي از عناصر خاك

نام فایل : بر يكي از عناصر خاك

فرمت : .doc

تعداد صفحه/اسلاید : 9

حجم : 32 کیلوبایت


بر
بر يكي از عناصر كم مصرف است كه مقدار كم آن ضروري است و در مقادير زياد باعث سميت مي شود. خاك هايي كه كمتر از 8/0 پي پي ام بر دارند به پخش يكنواخت 15-10 كيلوگرم اسيد بوريك در هكتار نياز دارند. بر نبايد به صورت نواري به كار برده شود بلكه بايد به صورت يكنواخت در سطح مزرعه پخش شود. علايم كمبود بر كوتولگي (توقف رشد)، فنجاني شدن و پژمردگي برگ ها است كه ممكن است با زردي يا قرمزي برگ و ريزش غلات نيز همراه باشد.
ساير عناصر ريز مغذي
ديگر عناصر ريز مغذي بر كلزا تأثير چنداني ندارند. در خاك هاي قليايي، كمبود آهن و منگنز ممكن است اتفاق بيافتد. در خاك هاي اسيدي و شني كمبود منيزيم و كلسيم وجود دارد. اما در دامنه
PH
مناسب خاك، كمبود عناصر ريز مغذي نبايد وجود داشته باشد.
نحوه مصرف كود
ازت بايد در چند مرحله مصرف شود، به طوري كه تقريباً يك سوم آن در پاييز و هنگام كاشت و دو سوم در بهار (يك سوم هنگام شروع ساقه رفتن و يك سوم ديگر هنگام تشكيل غنچه هاي گل) مصرف شود. فسفر، پتاس و گوگرد بايد قبل از عمليات نهايي شخم به خاك اضافه شوند و سپس با خاك مخلوط گردند. اگر كود به صورت نواري در كنار فارو قرار داده شود، نبايد بيش از 15-12 كيلوگرم در هكتار باشد زيرا بذر كلزا به ازت، گوگرد و پتاس خيلي حساس است مخصوصاً اگر خاك از نظر رطوبت فقير باشد، كاربرد زياد كود منجر به افزايش رشد رويشي و كاهش مقاومت به سرما خواهد شد. اگر قرار است كود ازته فقط يك بار مصرف شود، بهتر است در بهار (هنگام ساقه رفتن) باشد. كمبود فسفر همچنين منجر به كاهش مقاومت به سرما مي شود.
آبياري:
براي رسيدن به پتانسيل عملكرد كلزا آب كافي بايد در دسترس گياه قرار گيرد. به طور كلي 5 مرحله حساس به خشكي در كلزا وجود دارد كه در صورت كمبود آب در هر كدام از اين مراحل كاهش زيادي در عملكرد دانه ايجاد مي شود. اين مراحل عباراتند از: 1- مرحله جواني زني رشد اوليه گياهچه 2-مرحله ساقه رفتن 3- مرحله گلدهي 4-مرحله رشد غلاف 5-مرحله پر شدن دانه
كمبود آب در مرحله جوانه زني بذر و رشد اوليه گياهچه باعث تأخير در جوانه زني و استقرار نامطلوب و غير يكنواخت گياهچه شده و با كاهش رشد ريشه، گياهچه نسبت به كمبود آب در ساير مراحل نيز حساس مي شود. لذا براي استقرار خوب گياهچه هاي كلزا در مزرعه بايد يك مرحله آبياري در مرحله جوانه زني (پس از كاشت و يا قبل از آن در مرحله سبز شدن و رشد گياهچه انجام شود. كمبود آب در مرحله ساقه روي باعث كوتاه ماند گياه و در نتيجه كاهش تعداد گل و شاخه در بوته مي شود. در اين مرحله آب نقش زيادي در انتقال مواد فتوسنتزي ذخيرع شده در ريشه و طوقه به اندام‌هاي هوايي و آغازه هاي در حال تشكيل دارد. مرحله گلدهي حساسترين مرحله به كمبود آب است كه در اثر تنش خشكي تعداد غلاف و تعداد دانه در غلاف كاهش شديدي مي يابد. البته با كاهش تعداد در بوته، وزن تك دانه افزايش مي يابد ولي هيچوقت امكان جبران كامل افت عملكرد وجود ندارد.
به علت طولاني بودن دوره گلدهي در مزرعه اين دو جزء عملكرد (تعداد غلاف در بوته و تعداد دانه در غلاف) تا اندازه زيادي در همين مرحله رشد گياه (گلدهي) تعيين مي‌شوند. كمبود آب در مرحله رشد غلاف نيز باعث عدم تشكيل و يا رشد كم غلاف شده در نتيجه تعداددانه در غلاف را كاهش مي دهد و نهايتاً با كمبود آب در مرحله پر شدن دانه، دانه هاي تشكيل شده چروكيده شده و وزن هزار دانه كلزا را كاهش مي‌يابد.
بيماري ها
كلزا گياهي از خانواده شب بويان (خانواده
Brassicacea
با نام قبلي
Crucifereae
) بوده و علف هاي هرز متداولي همچون خردل، علف فلفلي (
pepergrass
) و
Shepherd’s purse
نيزدر اين خانواده قرار دارند. بر اين اساس تعداد زيادي از بيماري‌هايي كه روي اين دو گروه از علف هاي هرز مؤثر هستند كلزا را نيز آلوده مي‌نمايند. بيماري هاي كلزا در مرحله اي از رشد و نمو گياه وجود داشته و از طريق خاك، بذر، هوا و نيز بقاياي محصول آلوده (بسته به نوع بيماري) منتشر مي شوند. هرچند بيشتر اين بيماري ها روي كلزا قدرت بيماري زايي دارند، تنها تعدادي از آنها به عنوان بيماري هاي اصلي كلزا مسئله ساز هستند.
پوسيدگي اسكلروتينيايي ساقه (
Sclerotinia Stem Rot
)
...


مبلغ قابل پرداخت 27,500 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۱ تیر ۱۳۹۸               تعداد بازدید : 117

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما