محل لوگو

دنیای حیوانات 10 ص


دنیای حیوانات 10 ص

نام فایل : دنیای حیوانات 10 ص

فرمت : .doc

تعداد صفحه/اسلاید : 8

حجم : 74 کیلوبایت


دنیای حیوانات
اهميت پرندگان
پرندگان گروه عظيمي از جانوران مهره‌دار را تشكيل مي دهند ، به طور تقريب از 8700 گونه پرنده شناخته شده در جهان 491 گونه آن در ايران شناسايي شده اند ، كه از اين تعداد حدود 225 گونه در سرزمين ما زندگي و زاد و ولد مي كنند . اين گونه ها در سطح وسيعي از مناطق خشك و بياباني ، نواحي جنگلي ، سواحل ، جزاير و درياچه هاي كشور پراكنده اند ، تنها با توجه به نقش پرندگان در طبيعت است كه مي توان به ارزش وجودي و اهميت واقعي آنها پي برد . گسترش مطالعات اكولوژيك زمينه و امكانات بسياري براي آشنايي با نقش ويژه و با اهميت پرندگان فراهم كرده است ، مطالعه در زمينه كنترل بيماريها و آفات كشاورزي توسط پرندگان اهميت آنها را دوچندان كرده زيرا بطوريكه آشكار شده ، پرندگان در زمره مهم‌ترين عوامل كنترل كننده آفات نباتي قرار دارند و نمونه هاي خوبي براي آزمايش و تهيه واكسن مي باشند ، همانطور كه پاستور در سال 1880 موفق به تهيه واكسن هايي از طريق مرغ خانگي گرديد . پرندگان علاوه بر دانه خواري و نتيجتا كنترل علفهاي هرز ناقلين بيماريها و بسياري از حشرات مضر را نيز كنترل مي كنند . ذكر اين موضوع ضروري است كه بسياري از پرندگان دانه‌خوار خساراتي هم به مزارع وارد مي كنند ولي بر خلاف تصور عموم حتي اگر شواهد متعددي در مورد نقش زيانبار پرندگان براي محصولات زراعي بيش از آنچه كه موجود است در دست باشد ، باز هم نمي توان از ارزشهاي بيشمار آنها چشم پوشيد . جنبه هاي مختلف اهميت پرندگان باعث شده كه پرنده شناسان و برنامه ريزان منابع طبيعي بكوشند تا اطلاعات خود را در زمينه هاي علمي ، آموزشي و تفريحي پرندگان هرچه كاملتر كنند تا بتوانند به نحو مطلوب‌تري از اين ارزشها به نفع جوامع انساني بهره‌برداري نمايند
اصل پنجاه قانون اساسي ايران
در ايران ، حفاظت محيط زيست كه نسل امروز و نسلهاي بعد بايد در آن حيات اجتماعي رو به رشدي
داشته باشند ، وظيفه عمومي تلقي مي گردد .از اين رو فعاليت هاي اقتصادي و غير آن كه با آلودگي محيط زيست يا تخريب غير قابل جبران آن ملازمه پيدا كند ، ممنوع است . ..
چگونه پرندگان را بشناسیم ؟
بسیاری از اشخاص با وجود آنکه به پرندگان علاقه و دلبستگی دارند ، صرفا به این دلیل که به قول خودشان " نمی توانند یک چکاوک را از یک گنجشک تشخیص دهند " از پی‌گیری در امر شناسایی و مطالعه دقیق پرندگان خودداری می ورزند . گروه دیگر ظاهرا از نام‌ها و اصطلاحات نامانوس مربوط به پرندگان ترس دارند ، ولی لذت بردن از دنیای پرندگان ، چه به‌طور مداوم و چه گهگاه ، نه معلومات وسیع می‌خواهد و نه تخصص دانشگاهی . همان کسانی که ادعا می کنند تفاوت چکاوک را با گنجشک نمی دانند ، مسلما کلاغ ، کبوتر ، اردک ، جغد و بسیاری از پرندگان مربوط به خانواده‌های گوناگون را می‌شناسند و در حقیقت ندانسته راه درازی را در زمینه شناخت پرندگان پیموده‌اند . روش‌های شناسایی پرندگان بسیار ساده و محدود می باشد ؛ شرط اول داشتن کمی حوصله و پشتکار است . از هیچکس انتظار نمی رود که در وهله اول هر پرنده‌ای را که می بیند بشناسد ، شناسایی پرندگان در صورتی میسر است که بتوان مشخصات ظاهری آنها را دقیقا مشاهده کرد . زیرا پرندگان معمولا در جنب و جوش هستند و به اطراف خود توجه کامل دارند . شرط دوم رعایت سکوت و آرامش است . اگر با سر و صدای زیاد و در حالی که با دوستان خود صحبت می کنیم وارد منطقه‌ای شویم بدون شک پرندگان زیادی را نخواهیم دید . ولی چنانچه در جایی کمین کرده ساکت بمانیم موفق به دیدن پرندگان زیادی خواهیم شد . در آغاز کار می توان از افراد وارد کمک بگیریم تا راه و رسم مشاهده صحیح پرندگان را به ما بیاموزند . پرندگان را در همه‌جا و در تمام فصول سال می توان مشاهده و مطالعه کرد . این کار نیازی به وسایل و تجهیزات زیادی ندارد . در بیشتر موارد یک دوربین دو چشمی ، یک مداد و یک دفترچه یادداشت کافی‌ست .
نقشه های پراکندگی
نقشه های پراکندگی 343 گونه از پرندگانی که در ایران یافت می شوند ، آورده شده است .بقیه گونه ها یا کمیاب هستند ، یا منطقه پراکندگی زمستانی و زاد و ولد آنها خیلی محدود است و یا در دوران مهاجرت در همه جای ایران دیده می شوند ، ولی نه در ایران زاد و ولد می کنند و نه زمستان را در ایران می گذرانند . در نقشه های درج شده برای پرندگان ؛ رنگ قرمز نشان دهنده منطقه زاد و ولد و رنگ آبی نماینده پراکندگی زمستانی هر پرنده است . ترکیب این دو رنگ ( ارغوانی ) دلالت بر این دارد که در پرنده مورد نظر در آن منطقه هم زاد و ولد می کند و هم زمستان را در آنجا می گذراند و یا به عبارت دیگر سرتاسر سال را در منطقه مورد نظر به سر می برد . در مواردی که اطلاعات مربوط به زادوولد پرنده در بخشی از منطقه پراکندگی آن کافی نبوده است ؛ در آن قسمت علامت سوال ( ؟ ) در روی نقشه گذارده شده . ! بسیاری از گونه های مهاجر گرچه منطقه زادوولد یا زمستان گذرانی محدودی در ایران دارند ؛ ولی در موسم مهاجرت در منطقه بسیار وسیع تری یافت می شوند ، در این صورت در قسمت مربوط به پراکندگی جمله " مهاجر عبوری ..... در همه جای ایران دیده می شود " قید شده است . باید توجه داشت که بخش رنگی هر نقشه به طور تقریب منطقه ای را نشان می دهد که یک گونه در آن یافت می شود ؛ ولی نباید تصور کرد که پرنده مورد نظر را در کلیه نقاط آن منطقه می توان یافت ، بلکه تنها در نقاطی وجود دارد که زیستگاه مناسبی برای آن فراهم باشد . بنابر این باید به توضیحاتی که تحت عنوان زیستگاه برای هر گونه به نوشتار درآمده مراجعه شود . از طرف دیگر ، این نقشه ها فراوانی یا به عبارت بهتر " فراوانی نسبی " پرندگان را نشان می دهد . به عنوان مثال بعضی گونه ها که پراکندگی وسیع در ایران دارند ، ممکن است در شمال فراوان تر باشند و یا برعکس . در مواردی که اختلاف فاحشی در فراوانی یک گونه در نواحی مختلف منطقه پراکندگی آن وجود دارد ، در قسمت پراکندگی توضیحات لازم داده شده است . بعضی از پرندگان منطقه زادوولد ثابتی ندارند و معمولا دو سال پیاپی در یک منطقه معین زاد و ولد نمی کنند . این نکته به ویژه در مورد پرندگان آبزی مانند " کشیم گردن سیاه ، نوک قاشقی ، اکراس سیاه ، پرستوی دریایی نوک سیاه ، کاکایی نوک باریک و چوب پا " صادق است . زاد و ولد چنین پرندگانی در یک تالاب مورد نظر در منطقه پراکندگی آنها بستگی به شرایط آن تالاب دارد . بنابراین در زمستان هایی که بارندگی زیاد و تالاب های سراسر ایران پر آب است ، این پرندگان ممکن است در تمام منطقه زاد و ولدشان که در نقشه نشان داده شده است ، تولید مثل کنند . در حالی که در سال های خشک زاد و ولد آنها به تالاب های بزرگتر و دائمی آن منطقه محدود می شود . چگونگی مهاجرت پرندگانی که زمستان را در ایران می گذرانند بستگی نزدیکی به شرایط جوی دارد . بدین ترتیب که در زمستان های ملایم ؛ این پرندگان غالبا در شمال ایران می مانند ، در صورتی که در زمستان های سخت تعداد زیادی از آنها به مرکز و جنوب ایران رو می آورند . از این رو باید توجه داشت که نقشه های پراکندگی پرندگان را در شرایط معمولی ؛ یعنی در سال هایی که شرایط اقلیمی متوسط است ، نشان می دهد . اطلاعات ما در مورد پراکندگی پرندگان در بخش بزرگی از ایران ، به ویژه در نیمه شرقی ، کامل نیست .
بنابراین بعید نیست که در نقشه های پراکندگی اشتباهاتی رخ داده باشد ، بدین جهت ارسال هرگونه اطلاعی در این زمینه از طرف افراد علاقمند به آدرس میل این وبلاگ (
Iranian.birds@Gmail.com
) موجب کمال سپاسگزاری خواهد بود .
به یاری خداوند ؛ درج خانواده پرندگان ایران با موفقیت به پایان رسید
مي توانيد جهت دسترسي به اطلاعات موجود دراين وبلاگ
از رديف سمت چپ ، خانواده پرنده مورد نظر را انتخاب كنيد
تا مشخصات ، عكس و معرفي گونه انتخابي را از نظر بگذرانيد
* همینطور می‌توانید از آخرین رخدادهای سایت از طریق عضويت در خبرنامه آگاه شويد *
منابع :
* امیر حسین آریان پور . تاریخ از یکسو ، تدوین حسن رباطی ، انتشارات پاسارگارد ، تهران 1363
* بارتولی . پرندگان طلایی ، طرح مطالعات پرندگان ، نشر مسکو 1996
* جمشید منصوری . تحلیلی بر شمارش زمستانه پرندگان مهاجر و آبزی ، نشریه شماره 12 محیط شناسی ،
مرکز هماهنگی مطالعات محیط زیست دانشگاه تهران .
* کریستین کولیر . پرندگان کهن ترین ساکنان زمین ، نشر
Ciboulette
فرانسه ، 1998
* دکتر سیاح زاده . اصول نگهداری و پرورش اردک ، انتشارات سپهر ، تهران 1365
...


مبلغ قابل پرداخت 27,500 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۲۹ خرداد ۱۳۹۸               تعداد بازدید : 118

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما