محل لوگو

قدمت سنگ دستگاه ادراري 50 ص


قدمت سنگ دستگاه ادراري 50 ص

نام فایل : قدمت سنگ دستگاه ادراري 50 ص

فرمت : .doc

تعداد صفحه/اسلاید : 32

حجم : 291 کیلوبایت


فصل اول
مقدمه
پيشگفتار:
قدمت سنگ دستگاه ادراري به قدمت انسان است.با وجود رشد
تكنيكهاي مدرن مشكل سنگ ادراري هم چنان براي اورولوژيست ها و بيماران باقي مانده است. هم اكنون ميزان شيوع بيماري سنگ ادراري رو به افزايش مي باشد .(1)
اين سوال هميشه مطرح بوده است كه سنگ ادراري موجب چه نوع تغييراتي در مخاط ادراري مي شود؟ تا كنون مشخص شده است كه مخاط ادراري در پاسخ به محرك هايي چون سنگ وعفونت دچار پروليفراسيون،متاپلازي و ديس پلازي مي شود.(1)
گزارشهايي موجود است كه سنگ ادراري موجب بروز تومورهاي لگنچه مي شود بطوريكه در برخي مطالعات پيشنهاد شده است كه همه بيماراني كه تحت عمل جراحي حذف سنگ قرار مي گيرند از نظر تغييرات احتمالي اروتليوم بيوسپي وبررسي مي شوند.
اما مطالعه ديگري پيشنهاد بيوپسي را در بيماران مبتلا به سنگ شاخ گوزني عفوني داده است.از طرفي اثر مدت زمان ابتلا بيماران به سنگ كليه بر ميزان ضايعات وعوارض ناشي از سنگ هنوز مشخص نشده است و در مطالعات مختلف نتايج مختلفي بدست آمده است. با توجه به پروگنوزبد تومورهاي لگنچه وكليه بسيار مهم است كه اين بيماران در مراحل اوليه بروز آن تشخيص داده شود. بنابراين هدف مطالعه بر اين محور تنظيم شده است كه آيا نياز به انجام بيوسپي در هر عمل جراحي حذف سنگ مي باشد؟ و در صورتيكه اين پاسخ مثبت است آيا مي شود زمان مشخصي را براي بيوسپي از مبتلايان به سنگ كليه در نظر گرفت؟
كليات
:
نقش اصلي دستگاه ادراري توليد و دفع ادرار وتنظيم آب واملاح بدن است براي اطلاع دقيق تر از روند تشكيل سنگ ادراري و عوارض سوء آن لازم است كه در مورد آناتومي،فيزيوپاتولوژي وبافت شناسي دستگاه ادراري شناخت كافي داشته باشيم.قسمتهايي از دستگاه ادراري كه مي تواند مبتلا به سنگ شود شامل كليه ها و لگنچه آن،حالب ها،مثانه و پيشابراه مي باشد كه در مورد آنها توضيح خواهيم داد.
كليه ها
آناتومي ماكروسكوپي:
يك جفت ارگان قهوه اي

مايل به قرمز وسفت مي باشد كه در خلف صفاق و در دو طرف ستون فقرات قرار دارد.(شكل 1-1)
به عنوان يك عضو ترشح كننده ادرار نقش بزرگي در تنظيم آب و املاح،اسيد وباز به عهده دارند علاوه بر اين در اعمال ديگري همچون ساختن رنين و ويتامين
D
و هورمون اريتروپوتین مشاركت دارند.(2)
كليه عضو پرعروقي است كه در شرايط عادي حدود 20%برون ده قلبي را دريافت مي كنند.پارانشيم كليه آزاد است و فقط يك كپسول نازك ولي محكم آن را مي پوشاند در حالت عادي جراح براحتي مي تواند كپسول را از پارانشيم كليه جدا كند.
وزن كليه طبيعي در مردان حدود 150 گرم است و در زنان از نظر اندازه و وزن كمتر است .طول كليه حدود 12_10 سانتي متر وعرض آن 7_5 سانتي متر و قطر آن حدود 4_3 سانتي متر است.گاهي كليه چپ بزرگتر از كليه راست مي باشد و علت آن فشار كبد بر روي كليه راست است .
كليه در اطفال اندازه بزرگتري نسبت به جثه دارد.كليه در قطب فوقاني وتحتاني تحدب دارد.سطح داخلي آن فرو رفته وگود است كه ناف كليه نام دارد و به سينوس كليوي باز مي شود كه مجاري جمع كننده ادرار وعروق كليوي آن اشغال نموده اند در اطراف سينوس معمولاً مقاديري چربي قرار مي گيرد.(2)
آناتومي ميكروسكوپي: پارانشيم كليوي

به دو قسمت مدولاو قشر تقسيم مي شودكه قشر كم رنگ به آساني از مدولاي تيره رنگ متمايز مي شود.مدولا از چند مخروط مجزا به نام پيراميد تشكيل شده است ونوك گرد هر مخروط به يك پاپي كليوي منتهي مي شود كه به طرف سينوس كليه قرار دارد جايي كه توسط كاليس هاي كوچك منفرد ادرار جمع آوري مي شود. (شكل2-1)
...


مبلغ قابل پرداخت 25,000 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۸               تعداد بازدید : 72

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما