نام فایل : قارچ-شناسي-و-بيماري-هاي-قارچي-33-ص
فرمت : .doc
تعداد صفحه/اسلاید : 23
حجم : 216 کیلوبایت
قارچ شناسي
علم مطالعه و شناسايي قارچها را
قارچ شناسي يا
Mycology
مي نامند. پايه گذار علم قارچ
شناسي، ميشلي
Micheli
است. قارچ ها موجوداتي يوكاريوت مي باشند كه در سلسله اي مجزا به نام
Fungi
قرار داشته و مهمترين عوامل بيماريزا در گياهان
ميباشند. سابقاً قارچها در سلسله گياهان مورد مطالعه قرار مي گرفتند، ولي مطالعات اخير آنها را به جانوران نزديكتر ميداند. اين موجودات معمولاً ميكروسكوپي بوده و بيشتر آنها ساپروفيت (گندروي) مي باشند و روي مواد مرده به سربرده و آنها را مورد تجزيه قرار ميدهند. از000، 100 گونه شناخته شده قارچي، بيش از 8000 گونه قارچ در گياهان توليد بيماري ميكند. هر يك از گونه هاي قارچي
ممكن است به يك يا چند گونه گياهي حمله كند. قارچها ممكن است انگل اجباري (زنده خوار =
Biotroph
) و يا انگل اختياري باشند.
ويژگي هاي عمومي قارچ ها:
ارائه تعريفي جامع براي قارچها به دليل تنوع فوقالعاده آنها بسيار مشكل است. با اين وجود، صفاتي در بين قارچها عموميت دارد :
1 – اين موجودات فاقد اندام هاي گياهي و كلروفيل بوده و معمولاً اسپور يا هاگ توليد مي كنند.
2 – قارچ ها هتروتروف بوده و تغذيه آنها معمولاً بطريقه جذب مواد انجام مي گيرد.
3 – اندام رويشي قارچ ها معمولاً رشته هايي به نام هيف
مي باشد.
...
مبلغ قابل پرداخت 25,700 تومان