محل لوگو

جرايم-كامپيوتري-35-ص


جرايم-كامپيوتري-35-ص

نام فایل : جرايم-كامپيوتري-35-ص

فرمت : .doc

تعداد صفحه/اسلاید : 27

حجم : 114 کیلوبایت


مقدمه
جرايم پيشرفته، رفتار ساختارهاي مجرمانه است كه بر مبناي اصول و شيوه هاي مورد قبول اين شبكه ها و به منظور دستيابي به اهداف و منافع خاص خود- عمدتاً كسب سودهاي سرشار و بادآورده- مرتكب ميشوند.
امروزه تحولات عميقي كه در عرصه هاي مختلف سياسي، اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و حقوقي رخ داده است موجب شيوع سازمان هايي گرديده است كه كم و بيش از ساختارهايي همانند شركت هاي قانوني بزرگ و موفق جهان برخوردار هستند، اما به دليل نا مشروع بودن و پرداختن به فعاليت هاي مجرمانه از آنها به عنوان سازمان هاي بزهكار ياد ميشود.
جرم پيشرفته را شايد نتوان به صورت انفرادي مورد توجه قرار داد، بلكه بيشتر بايد آن را به عنوان مجموعه اي از جرايم مختلف در نظر گرفت كه به دليل زمينه اي كه در آن ارتكاب مي يابند به عنوان پيشرفته در نظر گرفته ميشوند. بسياري از بزه ها مانند روشهاي گوناگون قاچاق مواد مخدر، اسلحه،‌اشياء تاريخي، تجارت انسان بويژه كودكان و زنان، برده داري،‌فحشا و پورنوگرافي، تروريسم بين المللي، پولشويي تجهيزات هسته اي،‌فساد اداري و ارتشاء و تقلبات مالي و مالياتي،‌جرايم كامپيوتري و اينترنتي و ... حجم بزرگي از بزهكاري را تشكيل مي دهند بزهكاري سازمان يافته اند كه «مرزها را در مي نوردد و با فرهنگ ها و زبان هاي متفاوتي در ارتباط است، شايد آغاز هزاره سوم،‌هيچ پديده اي در برابر عدالت كيفري مهم تر از جرايم جهاني و عدالت جهاني نبوده است.
جرايم كامپيوتري تهديدي نو در برابر امنيت
بكارگيري كامپيوتر در رشته ها و حوزه هاي گوناگون روز به روز افزايش مي يابد. گسترش سرسام آور اينترنت در سال هاي اخير نيز سبب گرديده استفاده از كامپيوتر جنبه هاي جديدي به خود بگيرد در مقايسه با بيست و شش ميليون كاربر اينترنت در سال 1995، اكنون بيش از دويست ميليون نفر در سراسر جهان بر روي اين شبكه به مكاتبه، تجارت، خريد و فروش كالا و عمليات بانكي مشغولند و حتي براي ملاقات پزشك خود هم از آن بهره مي جويند.
گسترش كامپيوتر، سبب ايجاد سوء استفاده ها و جرايم جديدي زير عنوان جرايم كامپيوتري شده است. دستيابي غير مجاز، اختلال در كامپيوترها، قاچاق مواد مخدر، پورنوگرافي (نمايش تصاوير مستهجن) و ايجاد مزاحمت و تهديد از جمله اين جرايم هستند.
مجرمين كامپيوتري هم گوناگونند. مجرم كامپيوتري ممكن است يك كودك ده ساله، دانش آموز يك دبيرستان، يك تروريست و يا عضو يك گروه بزهكاري سازمان يافته باشد. اما عمده ترين گروهي كه مرتكب جرايم كامپيوتري ميشوند «كارمندان درون سازماني» هستند كه سهم آنان بيش از نود درصد كل ميزان ارتكاب اين جرايم است (آمار سازمان ملل متحد درباره پيشگيري و كنترل جرايم مرتبط با كامپيوتر در سال 1997)
با توجه به اين كه قلمرو فعاليت مجرمين كامپيوتري با يك حوزه و يا يك كشور خاص محدود نميشود، اكنون هيچ كشوري نمي تواند خود را از آسيب ها و خطرات جدي اين پديده، مصون بپندارد. به علاوه، رديابي اين مجرمين بسيار دشوار و گهگاه غير ممكن است و از ديگر سو خسارتي كه از اين جرايم به بار مي آيد غالباً‌ جبران ناپذير است. از اين رو به نظر مي رسد شناخت اين جرايم بتواند در راه پيشگيري از وقوع آنها،‌كشورها،‌سازمان ها و ديگر اشخاص حقيقي و حقوقي را ياري دهد.
تعريف جرم كامپيوتري:
در اين باره كه چه عناصر و عواملي اجزا جرم كامپيوتري و يا «جرم مرتبط با كامپيوتر» را تشكيل ميدهند، بين صاحب نظران اختلاف نظر وجود دارد. تا بدان جا كه مي توان گفت هنوز هيچ تعريفي كه در سطح بين المللي قابل قبول باشد ارائه نگرديده است. البته همه اين صاحبنظران بي هيچ ترديدي به وجود اين جرايم اعتقاد كامل دارند. اختلاف نظر از آنها ناشي ميشود كه متخصصان بايد تعريف دقيق و جامعي از اين جرايم ارائه دهند به گونه اي كه گستره اعمال مجرمانه را در اين حوزه بطور كامل در بر گيرد. به علاوه، استفاده از تعريف در غير موقعيت مورد نظر سبب بروز خطا و آشفتگي در تصميم گيري مي گردد. آنچه هنوز بر سر آن اختلاف وجود دارد همانا گستره اعمال مجرمانه در حوزه علم كامپيوتر و موقعيت بكارگيري تعريف است.
با وجود همه اين اختلاف نظر ها كه مانع دستيابي به يك تعريف جامع و جهان شمول درباره جرم كامپيوتري شده، «تعريف هاي كاركردي» در اين باره ارائه گرديده كه به عنوان معيار در برخورد با اين جرايم مورد توجه قرار مي گيرند. بر اين اساس،‌جرايم كامپيوتري يا در برگيرنده افعال مجرمانه اي هستند كه از نظر ماهوي بطور سنتي جرم تلقي ميشوند (مانند سرقت، كلاهبرداري و جعل) و عموماً موضوع مجازات هاي كيفري قرار دارند؛ و يا ناشي از «استفاده نادرست» يا «استفاده غير مجاز» هستند كه بايد در شمار جرايم قرار گيرند. دو اصطلاح «استفاده نادرست» و «استفاده غير مجاز» غالباً‌در موقعيت هاي مشابه بكار برده ميشوند،‌اما معني آنها بطور كلي با هم متفاوت است. حقوق جزا مفاهيم مربوط به قصد نا مشروع (سوء نيت) يا فريبكارانه را پذيرفته است. از اين رو، هر قانون جزايي كه با جرايم كامپيوتري سر و كار داشته باشد بايد ميان «استفاده نادرست اتفاقي» از يك سيستم كامپيوتري، «استفاده نادرست سهوي» از يك سو و دسترسي بدون مجوز كه با قصد قبلي يا استفاده نادرستي كه نوع و شدت آن به «استفاده غير مجاز» منجر شود فرق بگذارد.
به علاوه، رفتاري كه مبناي آن سر به سر گذاشتن و اذيت كردن است بايد از رفتاري كه از نظر قانون «رفتار مجرمانه» شناخته ميشود،‌متمايز گردد. براي روشن تر شدن موضوع مثالي مي زنيم. كارمند يك سازمان، اسم رمز رئيس آن سازمان را كه براي ورود به پايگاه داده ها از آن استفاده ميشود از خود رئيس دريافت نموده است تا در مواقع لزوم بتواند با بكارگيري آن اسم رمز از اطلاعات موجود در پايگاه داده ها براي انجام امور سازمان استفاده كند. اما به وي گفته نشده كه كدام گروه از داده ها «محرمانه»‌بوده و اين كارمند مجاز به دستيابي به آنها نيست. اگر كارمند ذكر شده به طور اتفاقي به داده هاي محرمانه دسترسي پيدا كند، بار كردن عنوان مجرمانه به عمل وي چندان منطقي به نظر نميرسد. اما اگر همين كارمند اسم رمز سازمان را از محل نگهداري آن سرقت كند و با استفاده از اين اسم رمز به پايگاه داده ها دست يابد- در حالي كه مي داند اين دستيابي غير مجاز است- عمل اخير وي مجرمانه تلقي خواهد شد.
با وجود همه اين اختلاف نظر ها كه مانع دستيابي به يك تعريف جامع و جهان شمول درباره جرم كامپيوتري شده، «تعريف هاي كاركردي» در اين باره ارائه گرديده كه به عنوان معيار در برخورد با اين جرايم مورد توجه قرار مي گيرند. بر اين اساس،‌جرايم كامپيوتري يا دربرگيرنده افعال مجرمانه اي هستند كه از نظر ماهوي بطور سنتي جرم تلقي ميشوند (مانند سرقت،‌كلاهبرداري و جعل) و عموماً موضوع مجازات هاي كيفري قرار دارند؛ و يا ناشي از «استفاده نادرست» يا «استفاده غير مجاز» هستند كه بايد در شمار جرايم قرار گيرند.
شناخت برخي از جرايم كامپيوتري
1-كلاهبرداري از طريق كامپيوتر
اموال غير مادي، يعني اموالي كه بصورت «داده» هاي كامپيوتري مورد استفاده قرار مي گيرند، متداول ترين هدف ها براي كلاهبرداري هاي كامپيوتري محسوب ميشوند. داده هاي مربوط به سرمايه، سپرده هاي بانكي، و حتي ساعات كار شركت ها و موسسات از جمله اين موارد هستند.
اطلاعات مربوط به كارت اعتباري افراد و نيز اطلاعات شخصي و وضعيت مالي افراد كه بر روي اين كارتها درج شده نيز بسيار مورد سوء استفاده گروه ها و اشخاص بزهكار قرار گرفته است. مجرمين از اين اطلاعات براي جعل كارت هاي اعتباري و اسناد عبور (مثل گذرنامه يا برگه عبور) استفاده ميكنند كه سود كلاني را براي آنان به همراه دارد. توجه داشته باشيم كه آن اطلاعاتي كه بصورت داده هاي كامپيوتري مورد استفاده قرار مي گيرند از ارزش بسيار بالاتري نسبت به ساير اطلاعات برخوردارند. از اين رو، خسارتي كه با سوء استفاده از اين داده ها به بار مي ‌آيد به مراتب بيشتر است. از اين گذشته، با پيشرفت هاي علمي كه حاصل شده، هر كس هر نقطه از جهان كه باشد مي تواند بدون نياز به حضور فيزيكي در محل ذخيره اطلاعات، به آنها دست يابد. اين امر به مجرمين فرصت مي دهد تا بدون ورود فيزيكي به درون دارايي و اموال بزه ديده،‌از وي كلاهبرداري نمايند.
كلاهبرداري كامپيوتري به صورت هاي ديگري نيز انجام ميشود. مثلاً‌مجرمين در اينترنت «سايت» اختصاصي خود را تاسيس مي كنند و در آن به تبليغ كالا يا شركتي مي پردازند كه در واقع وجود خارجي ندارد. برخي از مردم ممكن است فريب آنان را بخورند و براي خريد كالاهاي مذكور به حساب اعلام شده از سوي تبه كاران پول بپردازند. اما اين مجرمين پس از مدتي بي آن كه نشاني از خود باقي بگذارند، ناپديد ميشوند. داده هاي موجود در سيستم وارد شود.
اين جرم كه اكنون در جهان بسيار شايع شده،‌ممكن است به كمك تكنيك هاي پيچيده و يا نرم افزارهاي خاص انجام پذيرد. فرد مجرم با استفاده از اين تكنيك ها ديوارهاي امنيتي سيستم را دور مي زند و يا آنها را از بين مي برد. صرف ورود به اين سيستم ها و دستيابي به اطلاعات موجود در آنها در بسياري از كشورها جرم تلقي ميشود. بويژه آن كه بيشتر سيستم ها از ابزاري سود مي جويند كه پيش از ورود به سيستم و دسترسي به اطلاعات، درباره عواقب دسترسي غير مجاز به اين اطلاعات به فرد وارد شونده «هشدار» مي دهد. اين هشدار،‌توسل مجرمين به عذر «نا آگاهي» را بي اثر ميسازد.
5-ايجاد اخلال در سيستم كامپيوتري
برخي از مجرمين كامپيوتري با انگيزه هاي گوناگون مانند جلوگيري از فعاليت رقيب اقتصادي؛ اقدام به ايجاد اخلال در سيستم ها مي نمايند و يا گاهي به منظور اخاذي از ديگران، آنان را به انجام چنين كاري تهديد مي كنند. اين مجرمين در بيشتر اوقات براي حمله به سيستم ها از آنچه كه اصطلاحاً «كرم» يا «ويروس» خوانده ميشود بهره مي جويند.
«ويروس» چيست؟ ويروس عبارت است از گروهي از كدهاي برنامه اي كه قابليت اتصال به برنامه هاي مجاز را داشته و در درون برنامه هاي ديگر تكثير مي يابد. بنابراين، ويروس ممكن است توسط يك نرم افزار كه از يك مرجع شناخته شده و قانوني تهيه شده به داخل سيستم راه يابد و آن را دچار اختلال نموده يا بطور كلي از كار بيندازد. «كرم» نيز تقريباً‌ به روش مشابه عمل ميكند. اما تفاوت آن با ويروس آن است كه قابليت تكثير ندارد ولي ميزان خسارتي كه به سيستم وارد مي سازد كمتر از ويروس نيست.
از انواع ديگر اخلال در سيستم كامپيوتري مي توان به «بمب گذاري» و «انكار سرويس» اشاره نمود. «بمب گذاري» در سيستم، نياز به اطلاعات تخصصي دارد. طرز عمل آن به اين صورت است كه مجرمين، برنامه خاصي را (بويژه از طريق پست الكترونيكي يا اينترنت) در درون سيستم كامپيوتري فرد يا سازمان مورد نظر تعبيه ميكنند كه اين برنامه در زمان خاص فعال شده و اطلاعات موجود در سيستم را نابود ساخته يا كاملاً تغيير ميدهد. اين «بمب ها» از ويروس خطرناك ترند، چرا كه يافتن آنها پيش از فعال شدن (انفجار) بسيار دشوار و خسارت ناشي از اين بمب ها نيز از همه انواع اختلال بيشتر است. از اين بمب ها گاهي براي اخاذي نيز استفاده ميشود. به اين صورت كه مجرمين از صاحب سيستم مبلغي درخواست ميكنند تا محل قرار گرفتن «بمب» را براي او افشا سازند.
پورنوگرافي زنان و كودكان
...


مبلغ قابل پرداخت 25,700 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۸               تعداد بازدید : 181

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما